Зъбни конструкции в Клиника Киряков

Зъбни конструкции в Клиника Киряков

Зъбни конструкции в Клиника Киряков

Зъбните конструкции са ключов елемент в съвременната дентална медицина. 

Чрез него ние даваме възможност на нашите пациенти не само да възстановят функционалността на дъвкателния си апарат, но и да подобрят естетиката на своята усмивка. 

Видове зъбни конструкции в Клиника Киряков

В дентална Клиника Киряков се предлагат различни видове зъбни конструкции, които отговарят на индивидуалните нужди и желания на всеки пациент.

Фасети

Фасетите се използват за корекция на формата, цвета и позицията на зъбите, като по този начин се подобрява естетиката на усмивката.

Поставянето на фасети може да се използва за затваряне на разстояние между зъбите, за подобряване на цвета и формата на зъбната редица, за корекция на надрасквания или различна структура на зъба.

Повече за фасетите

Зъбни коронки

Коронките могат да се изработят от различни материали и се поставят върху зъба, когато е необходимо възстановяване на неговата форма, размер и функционалност. В рамките на процеса, могат да се използват CAD/CAM технологии за максимална прецизност.

Коронките върху импланти представляват иновативно решение в сферата на денталната медицина, което позволява на пациентите не само да възстановят липсващи зъби в устата, но и да се радват на здрава и красива усмивка. 

При поставянето на имплант и съответно коронка над импланта, не се налага да се пилят съседните здрави зъби, за да се постави зъбен мост.

Този метод комбинира прецизността на съвременните имплантологични процедури с естетичните предимства на коронките, за да предложи дълготраен и надежден резултат.

Научете повече за коронките

Зъбни мостове

Зъбните мостове са конструкции, които се използват за възстановяване на един или повече липсващи зъби, като се изпиляват съседните зъби. 

Зъбните мостове се изработват по такъв начин, че да имитират естествените зъби и да възвръщат функционалността на устата.

Повече за зъбните мостове

Как да изберете правилното решение за своята усмивка

Изборът на подходяща зъбна конструкция може да бъде направен в зависимост от няколко ключови фактора. Сред тях са степента на увреждане на зъбите, останалата зъбна структура, естетическите предпочитания на пациента, както и финансовите му съображения. 

Важно е да се консултирате с дентален специалист, който може да предложи най-подходящия вариант според конкретните нужди и желания.

Какво да очаквате от процеса по поставяне на зъбни конструкции

Процесът на поставянето на зъбни конструкции обикновено започва с подробен преглед и планиране. Това включва изследване на устната кухина и изготвяне на индивидуален план за лечение на конкретния случай. След това се пристъпва към подготовка на зъбите за съответната конструкция.

Може да е необходимо изпиляване на съседните зъби, за да се осигури подходяща основа за поставяне на коронки или мостове. В зависимост от случая, могат да бъдат изработени временни конструкции в рамките на деня на посещението, които да служат докато се изработят и се поставят постоянните.

С използването на CAD/CAM технологии, корони и мостове могат да бъдат изработени с висока прецизност, като същевременно се скъсява времето за лечение и се повишава комфорта на пациента. 

Освен това, тези технологии позволяват на специалистите да възпроизведат почти идеално формата и цвета на естествените зъби. Това води до естетически резултати, които са трудно различими от естествената усмивка.

По време на процеса е важно да следвате всички указания на Вашия дентален лекар и да поддържате добра орална хигиена, за да гарантирате дълготрайността и успеха на зъбната конструкция.

Важно е да се направи информиран избор и да се следват всички препоръки на специалистите, за да се постигнат желаните резултати.