Допълнителни дентални услуги в Клиника Киряков

Допълнителни дентални услуги в Клиника Киряков

Допълнителни дентални услуги в Клиника Киряков

В клиника Киряков предлагаме допълнителни дентални услуги, които са в помощ на лечението на зъбите и пародонта. 

Така значително улесняваме денталното лечение, както и създаваме удобство на нашите пациенти.

Цялостно дентално обслужване в удобство на нашите пациенти

В дентална клиника Киряков разбираме, че денят на съвременния човек е зает и често стресиращ. Ето защо ние сме ангажирани с предоставянето на цялостно дентално обслужване, което да улесни живота на нашите пациенти и да им предостави всички необходими дентални услуги на едно място.

Това включва както рутинни процедури като лечение на кариес, така и по-комплексни процедури  като ортодонтско лечение, възстановяване на липсващи зъби с импланти, лечение на изтрити зъби, както и преобразяване на усмивката с фасети.

Нашите специалисти в конкретната област, ще намерят решение на вашият проблем с отношение към забързаното ежедневие.

Допълнителни дентални услуги в Клиника “Киряков"

Дентален рентген

Нашата клиника е оборудвана с модерна дентална рентгенова апаратура, което позволява да бъдат бързо и точно диагностицирани заболявания на зъбите и устната кухина. 

Видовете рентгенови снимки, които предлагаме, са:

  • Панорамна снимка - тя е необходима при първо посещение при зъболекар или профилактично на 3-4 години. Преглед без панорамна снимка не може да бъде точен на 100%, тъй като някои неща споменати по-горе не се виждат в устата и могат да останат скрити.
  • Секторна рентгенова снимка - необходима най-често при коренови лечения на зъбите или при спешни ситуации и болка в зъб.
  • Телерентгенография - снимка необходима при провеждане на ортодонтско лечение, която е нужда за специален ортодонтски анализ, показващ съотношението на двете челюсти и др.
  • Скенер - скенерът на горна и долна челюст е задължителен преди поставянето на имплант. Скенер може да се използва и в други ситуации при необходимо 3D изображение.

Дентален рентген

Услуги по НЗОК

Здравното обслужване е осигурено чрез НЗОК, което дава възможност за достъп до редица лечения и процедури, които могат да бъдат покрити частично или изцяло. 

Това включва кариес, пулпит, периодонтит, вадене на зъб и поставяне на зъбни протези.

Стоматологични услуги по НЗОК

Дигиталното сканиране с 3Shape 

В света на денталната медицина високите технологии играят все по-значима роля. Сред иновативните решения, които трансформират областта, е дигиталното сканиране.

Ето и защо да изберете дигитално сканиране с 3Shape:

  • Бързина и комфорт - Традиционният метод за вземане на отпечатъци може да бъде некомфортен за пациентите. Материалите за отпечатъци често предизвикват рефлекс на гадене и изискват време за втвърдяване в устата. Дигиталното сканиране с 3Shape елиминира тези неприятности.
  • Прецизност - 3Shape скенерите са изключително точни, което позволява на денталния техник да получи детайлно визуализиране на устната кухина. Тази точност в дигиталния отпечатък осигурява много по-прецизна и висококачествена услуга.
  • Ефективност - Сканирането и дизайнът са извършени цифрово и изпращани директно към денталната лаборатория, изключвайки риска от човешка грешка и ускорявайки процеса на изработване на фасети,корони, мостове,протези и ортодонтски апарати.
  • Екологичност - Цифровото сканиране намалява нуждата от използване на отпечатъчни материали и пластмаси, което е стъпка към екологично чистата дентална практика.


Често задавани въпроси

Колко често могат да се правят рентгенови снимки?

В денталната медицина голяма част от диагнозите могат да се поставят или разграничат от други посредством рентгенова снимка. В днешно време рентгеновите апарати са направени, като облъчването е сведено до минимум, така че се равнява на един летен ден на слънце. 

Предвид важността за поставянето на диагноза и последствията след години ако не се види нещо в устата, което би било видимо на рентгеновата снимка - не се притеснявайте да направите рентгенова снимка и ако се налага няколко такива в рамките на 1-2 дни.

Могат ли почистване и избелване на зъби да се направят по НЗОК?

Здравната каса не осигурява процедури почистване на зъбен камък или избелване на зъбите.

За какво се използва дигиталното сканиране?

Дигиталното сканиране се използва вместо взимането на отпечатък със силикон или алгинат. Това означава, че при изработката на корони, мостове, протези, ортодонтски апаратчета и др. е необходимо дигитално сканиране (дигитален отпечатък).