Холивудска усмивка и Smile Design в Клиника Киряков

Холивудска усмивка и Smile Design в Клиника Киряков

Холивудска усмивка и Smile Design в Клиника Киряков

Изразът "Холивудска усмивка" е популярно използван, за да опише перфектно избелени и подредени зъби, с които хората в Холивуд често се славят. 

Характерен за „Холивудската усмивка“ е перфектният външен вид, състоящ се от бели, правилно подредени и естествено изглеждащи зъби

Това може да се постигне с помощта на различни подходи от естетичната стоматология, които действат заедно за постигането на идеалната усмивка.

Цялостно преобразяване на усмивката: цели и резултати

Комбинацията от процедури за Холивудска усмивка има за цел да предложи на пациента следните резултати:

  • Белота и блясък: Холивудската усмивка се характеризира с бели, светещи зъби, които придават на усмивката ви приятно и изразително излъчване.
  • Красиво подредени зъби: При холивудската усмивка зъбите са правилно подредени и симетрични, което допринася към хармонията на лицето.
  • Естетика: Фасетите, коронките и другите естетични процедури, които се използват при холивудската усмивка, могат да подобрят формата, размера и цвета на зъбите, придавайки перфектен външен вид.
  • Увереност и самочувствие: Една хубава усмивка може да увеличи увереността и самочувствието ви в края на лечението, когато се променят изцяло обликът и излъчването.

Не на последно място - процедурите, използвани за постигане на холивудска усмивка са безболезнени и могат да бъдат завършени бързо, осигурявайки ви кратък период за постигане на желаните резултати.

Процес и стъпки


Процесът за постигане на Холивудска усмивка обикновено включва различни естетични и функционални процедури.

Ето някои от стъпките, които обикновено са включени в процеса:

  • Избелване на зъбите: Избелването на зъбите може да бъде първа стъпка, за да се постигне Холивудската усмивка. Тази процедура цели подобряване и изравняване на цвета на зъбите ви и намаляване на петната и оцветяванията по тях.
  • Фасети: Тънките керамични люспички, наричани фасети, се закрепват върху предните зъби и могат да придадат на усмивката ви блясък и красота. Когато са правилно подбрани и изработени, фасетите могат да променят цвета, размера и формата на зъбите, подобрявайки техния външен вид.
  • Коронки: Използването на коронки от висококачествени материали може да подобри формата и изгледа на зъбите ви, осигурявайки перфектни и естетични резултати.
  • Импланти: Ако липсват зъби, поставянето на зъбен имплант може да бъде опция за заемане на място на липсващите зъби и възстановяване на усмивката ви.

За постигане на Холивудска усмивка е важно да се консултирате с професионален зъболекар. Той ще изготви индивидуален план за лечение, който ще отговаря на вашите нужди и желания за идеална усмивка.

Персонализиран дизайн на усмивка с най-новите технологии


В Клиника Киряков използваме иновативен протокол Smile design, даващ възможност да "изпробвате" новата си усмивка, както изпробвате нов автомобил преди да го купите. 

Благодарение на напредналите технологии, ние имаме възможност да ви покажем как бихте изглеждали с новата така мечтана бляскава усмивка. 

Само след няколко кратки и напълно неинвазивни и безболезнени посещения, ние ви предоставяме възможност да изпробвате новата си усмивка и едва когато сте решили, че това е мечтаната от вас промяна, да преминем към същинското лечение. 

Този протокол се състои от няколко етапа, които описваме по-долу.

Звездна фотосесия

При първото ви посещение ще имате възможност да се почувствате като истинска звезда, намираща се в центъра на своята професионална фотосесия. Под светлините на прожекторите, усмивката ви ще бъде главно действащо лице. 

Направените професионални снимки ще служат като база за изработването на дигиталната визуализация. Така ще могат да бъдат определени точните пропорции, които биха подхождали на вашата нова звездна усмивка. 

В основата на отличния краен резултат са професионалното използване на технологията на 3D сканирането за подробно анализиране на устната кухина и изграждане на виртуална модел на усмивката ви са Дигитална визуализация.

Визуализация на усмивката

При второто посещение вие ще имате възможност да видите изработената визуализация на желаната усмивка и да направите консултация за методите, по които тя може да бъде постигната. 

Чрез използване на специализиран софтуер можете да видите предварително как ще изглежда усмивката ви след завършване на процедурите. Ще имате възможност да направите и корекции по дигиталния модел, стига те да не са в разрез с естетичните норми и пропорции. 

Всичко това ще помогне да направите вашия информиран избор и максимално да покриете всичките си очаквания.

Тестване на новата усмивка 

След като окончателно одобрите направената дигитална визуализация се преминава към изработката на восъчния моделаж (Wax Up). Благодарение на него само за няколко минути имаме възможност да ви поставим временно вашите нови зъби (Mock Up). 

Така вие ще имате възможност да видите отражението на новата си усмивка в огледалото и да я демонстрирате пред близки и приятели. И едва когато сте решили, че това е звездната промяна, която желаете, можем да преминем към същинския етап по изработка на вече трайните зъбни конструкции.

Този персонализиран дизайн на усмивка с най-новите технологии представлява абсолютно иновативен и индивидуален подход при подобряването на вашия усмивка. Тези технологии включват разнообразни процедури и материали, които могат да трансформират вашата усмивка по начин, който отговаря на вашите уникални желания и нужди.

Тези са само някои от процедурите, които могат да бъдат включени в процеса за постигане на холивудска усмивка. За персонализиран и ефективен подход към преобразяване на усмивката ви, винаги е добре да се консултирате с опитен зъболекар, който да ви предложи подходящите процедури съобразно вашите нужди и цели, и да ви насочи през целия процес на трансформиране на усмивката ви в Холивудска.


Често задавани въпроси

От какви материали могат да се изработят фасетите и имплантите? 

Имплантите са изработени от материал наречен титан, който се характеризира със своята отлична поносимост от човека. Имплантната коронка, от своя страна, може да бъде изработена от различни материали в зависимост от нуждите на пациента.

Фасетите се изработват от керамика, която придава максимално естествен външен вид на зъбите.

Може ли да има последваща болка в зъбите и венците?

Добре извършеното лечение и прецизното спазване на всички медицински протоколи е в основата на добрите резултати. След приключване на лечението, наличието на болка и дискомфорт в зъбите и венците е нормално да отшуми за няколко часа.

Колко време продължава целият процес?

Продължителността на процеса е много индивидуална и зависи поставените цели и от етапите през които не необходимо да се премине за постигане на желания ефект.