Дентална профилактика в Клиника Киряков

Дентална профилактика в Клиника Киряков

Дентална профилактика в Клиника Киряков

Когато става въпрос за нашето здраве и външен вид, едно от първите неща, които привличат вниманието на околните, са нашите зъби.

Имайки красива и здрава усмивка, ние не само излъчваме увереност и привлекателност, но и подобряваме общото си самочувствие. 

Затова е от изключителна важност да се грижим за зъбите си и да изберем правилната дентална клиника, която да ни помогне в тази задача.

Здрави и красиви зъби с клиника Киряков

Клиника Киряков предлага програма за дентална профилактика, която осигурява безплатен профилактичен стоматологичен преглед, след като вече сте наш пациент. 

Целта на периодичната профилактика е намаляване и ограничаване на оралните заболявания чрез ранна диагностика. Тя позволява незначителните в начален стадий проблеми, да не се задълбочат и да доведат до усложнения и нежелани по-сериозни заболявания. 

Профилактичният стоматологичен преглед е най-сигурният начин, по който може да се предотвратят дълбоките кариеси, образуването на пулпит и усложненията, до които той може да доведе.

Услуги за дентална профилактика

Водена от принципа, че чистите зъби са здрави зъби, създадохме нашата профилактична програма. 

В нея безплатните профилактични прегледи два пъти годишно са със задължителен характер и показват загрижеността на пациентите към собственото им здраве. 

Профилактичната програма осигурява възможността на пациентите да извършат своя безплатен преглед, без да се налага сами да помнят кога е дошло неговото време. Грижа за това имат нашите администратори, които проследяват посещенията. 

Когато е дошло време за поредния преглед, те ще ви потърсят и предложат удобен за вас час, в който да направите безплатния профилактичен преглед. Те се състоят от обстоен преглед и регистриране на зъбния статус на всички зъби, също така, правим оценка и даваме съвети за оралната хигиена. 

Извън тях, има рутинни процедури, през които е препоръчително редовно да минава всеки пациент.

Почистване на зъбен камък

Това е процедура, при която се отстранява натрупаният зъбен камък. 

Той може да предизвика редица заболявания както на зъбите, така и на венците. Симптомите съпроводени с това са кървене от венците, болка, лош дъх и други проблеми. 

Почистването на зъбен камък ще ви помогне да предотвратите тези проблеми и да запазите зъбите си здрави.

Почистване на зъбен камък

Дълбоко почистване на зъби

Това е процедура, която се извършва при наличието на голямо количество зъбен камък и плака. 

При дълбокото почистване се отстранява зъбният камък и плаката от подвенечните области на зъбите, които не могат да бъдат достъпени с обикновеното почистване на зъбите. 

Тази процедура е особено важна при лечение на пародонтит и други възпалителни заболявания на венците.

Дълбоко почистване на зъби

Полиране на зъби

Това е процедура, при която използваме AirFlow, за да се отстранят петната и замърсяванията от повърхността на зъбите.

Процедурата е безболезнена и  полирането на зъбите ще ви помогне да имате по-бели и по-бляскави зъби и ще ви даде по-красива усмивка.

Полиране на зъби

Профилактични прегледи

Редовните профилактични прегледи са от съществено значение за поддържането на здрави и красиви зъби. 

При тези прегледи стоматологът ще провери състоянието на вашите зъби и венците, ще извърши почистване и полиране и ще ви даде съвети за правилната грижа за зъбите ви. 

Тези редовни прегледи ще ви помогнат да предотвратите развитието на зъбни проблеми и да ги откриете в ранен етап, когато лечението е по-лесно и по-ефективно.

Профилактични стоматологични прегледи

Защо да се доверите на нашата дентална клиника? 

В днешно време е добре да се внимава на кого поверяваме грижите за здравето си. Напълно разбираме притесненията, които пациентите ни имат, преди да ни опознаят. Затова споделяме някои важни фактори, заради които да ни се доверите.

Квалифициран и опитен екип

В клиника Киряков имаме квалифициран и опитен екип от стоматолози, които имат голям опит в областта на денталната профилактика. 

Те са обучени да извършват процедурите по най-високите стандарти на качество и са винаги в крак с последните тенденции и иновации в денталната медицина.

Съвременна технология и оборудване 

Също така, разполагаме със съвременна технология и оборудване, което ни позволява да извършваме процедурите по бърз, точен и безболезнен начин. 

Ние инвестираме в най-новите технологии и инструменти, за да осигурим на пациентите най-доброто възможно лечение.

Индивидуален подход и внимание към пациентите

Ние ценим всеки пациент и се стремим да му осигурим персонализирано и качествено обслужване. Нашата цел е да се уверим, че ще се чувствате комфортно и уверени в грижата, която получавате от нас. 

Отнасяме се с внимание към вашите индивидуални нужди и предпочитания и работим в тясно сътрудничество с вас, за да постигнем най-добрите резултати.

Конкурентни цени и гъвкави плащания

Осигуряваме конкурентни цени за нашите услуги, без да компрометираме качеството. Освен това, предлагаме и гъвкави плащания, които да отговарят на вашия бюджет. 

Вярваме, че всеки трябва да има достъп до качествена дентална грижа и правим всичко възможно тя да бъде достъпна за всички.

Положителни отзиви от пациенти

Гордеем се с добрите отзиви, които получаваме от нашите пациенти и сме удовлетворени от постигнатите резултати за подобряване на тяхното здраве. 

Мнозина от тях са доволни от качеството на нашите услуги, професионализма на нашия екип и вниманието, което им показваме. Това е доказателство за нашата ангажираност и отношение към качеството на работата ни.

Не забравяйте, че правилната грижа за зъбите включва не само редовни посещения на стоматолога за профилактика на заболявания, но и правилна орална хигиена. Правилното четкане на зъбите, използването на конец за зъби и избягването на неподходящи храни и напитки са също толкова важни за запазването на здрави зъби.

Не отлагайте грижата за зъбите си. Доверете се на клиника Киряков и ще получите професионална и персонализирана грижа за вашата усмивка. Запазете зъбите си здрави и красиви с нашата помощ!

Защо оралната хигиена е толкова важна?

Неправилното почистване на зъбите може да нанесе сериозни поражения по венците и да предизвика тяхното отдръпване и оголване на корените на зъбите. 

Всички ние сме се учили как да мием зъбите си като деца, но методите за почистване на детските зъби се различава съществено от техниките необходими за правилното почистване на вече постоянните зъби. 

Ето защо е от особена важност пациентите да бъдат обучени как е най-правилно и ефективно да почистват зъбите си, какви средства да използват и коя е най-подходящата четка за зъби за тях.


Често задавани въпроси

От каква възраст е задължителна денталната профилактика?

Задължителната дентална профилактика трябва да започне още от детска възраст. След появата на първото млечно зъбче в устата трябва да се направи и първото посещение при стоматолог. 

След това периодично при по-големите на всеки 6 месеца трябва да се извършват профилактични дентални прегледи, при които ще ви дадем насоки за подходящите методи на орална хигиена спрямо възрастта на пациента. Това ще предотврати появата на кариес на децата или значително ще редуцира риска от такава. 

При появата на първите постоянни молари ще ви препоръчаме силанизиране, за да защитим тези зъби от появата на кариес.

Съществува ли ефективна профилактика на пародонтални заболявания?

Пародонталните заболявания са следствие на натрупване на зъбен камък, вследствие на което се получава възпаление на венците и последваща загуба на кост - така нареченият пародонтит.

Професионалното почистване на зъбите е основно и важно правило за предотвратяване натрупването на зъбен камък и поддържането на здрави венци и пародонт.

Редовната и правилната хигиена на устната кухина е от съществено значение за това колко зъбен камък ще се натрупа. Правилното четкане на зъбите с подходящи средства е от съществено значение за поддържане на добра орална хигиена.

Поемат ли се профилактичните прегледи от Здравната каса?

В дентална клиника Киряков имаме профилактична програма, която на всеки 6 месеца ви предоставя безплатен преглед при нас.