Профилактични стоматологични прегледи в Клиника Киряков

Профилактични стоматологични прегледи в Клиника Киряков

Профилактични стоматологични прегледи в Клиника Киряков

Ние в Клиника Киряков сме убедени и силно вярваме, че всеки проблем в стоматологията, диагностициран в ранен етап, може да бъде лекуван. 

Ето защо при нас прегулярните прегледи са особено важни, а клиниката разполага със собствена профилактична стоматологична програма.

Защо са важни профилактичните стоматологични прегледи

Профилактичният стоматологичен преглед ни дава възможност да открием и диагностицираме проблема още в зародиш - в неговата начална фаза. Това, от своя страна, ни помага да предотвратим неговото задълбочаване, възникването на усложнения и последици, които биха могли да бъдат трудно лечими. 

Освен това, профилактичният преглед ни дава възможност да проследим състоянието на зъбите на нашите пациенти в дългосрочен план и да им дадем нашите съвети относно правилната грижа и поддръжка за здрава и красива усмивка

Профилактичните прегледи също така позволяват откриването на скрити проблеми, за които не сме подозирали и които в начален стадий не предизвикват дискомфорт или болка. Това могат да бъдат скрити кариеси между зъбите, натрупан под венечен зъбен камък и плака, неправилна захапка или изтриване на зъбите. 

Обикновено пациентите разбират за подобни проблеми едва когато те са се задълбочили и започнат да предизвикват болка и дискомфорт.

Колко често се препоръчват профилактични прегледи при стоматолог

Световните стандарти и препоръки на Световната здравна организация съветват извършването на профилактичен стоматологичен преглед на всеки 4 месеца. Подобна честота на профилактичните прегледи не позволява възникването и задълбочаването на проблеми със зъбите, което да изисква сериозно и продължително лечение.

Нашата практика в Клиника Киряков показва, че има пациенти и случаи, в които поради специфични и индивидуални особености е препоръчително тези прегледи да се извършват на по-кратки периоди - между 2 и 3 месеца. 

Това са индивидуални случаи, които поради нуждата от проследяване на определен проблем изискват допълнителна грижа.

По време на своя преглед в Клиника Киряков, всеки пациент получава препоръка за това кога е нужно да направи следващия си профилактичен преглед. Освен това има възможност да се включи в „Профилактичната програма на Клиника Киряков“. Тази програма е израз на грижата и вниманието, което ние имаме и отделяме към всеки наш пациент. 

Какви прегледи се поемат от Здравната каса

В зависимост от възрастта на пациента се определя и броят процедури, които са утвърдени да се поемат от Здравната каса. 

В България Здравната каса покрива следните процедури за една календарна година:

За осигурени лица над 18 години:

  • Един профилактичен преглед;
  • Три броя манипулации, които могат да бъдат кариес или вадене на зъб.

За лица под 18 години:

  • Един профилактичен преглед .
  • Четири броя манипулации, които могат да бъдат кариес, вадене на зъб, пулпит и периодонтит.

Броя и видовете процедури, които се поемат от Здравната каса за обвързани с всяка календарна година. Това означава, че те не могат да се натрупват. 

Тоест, ако не сте ползвали в съответната календарна година (от 1.01.ХХХХ до 31.12.ХХХХ) процедурите си, те не се прехвърлят и натрупват в следващата календарна година. Така всеки пациент, които има право на процедури, поемани от здравната каса към 1.01.ХХХХ има право само на процедурите, които са посочени по-горе. 

Профилактични стоматологични прегледи в Клиника Киряков

Водени от вярата и силното убеждение, че всеки проблем в стоматологията може да бъде лекуван, ако е диагностициран правилно и навреме, ние създадохме „Профилактичната програма на Клиника Киряков“

Главната цел на тази програма е да осъществява проследяване на зъбното здравето на нашите пациенти на всеки 6 месеца. 

„Профилактичната програма на Клиника Киряков“ позволява на нашите пациенти да получават напълно безплатно профилактична консултация на всеки 6 месеца. Това дава възможност на пациентите да не ангажират мислите си с това кога трябва да бъде следващият им профилактичен преглед. Нашите администратори се свързват с всеки пациент в удобно за него време и записват час за безплатен профилактичен преглед. 

На този преглед нашите доктори извършват пълен обстоен преглед на всички зъби, установяват ако има наличие на натрупан зъбен камък или кариес, осъществяват фото заснемане на моментното състояние на зъбите. 

Така при всяка следваща консултация се прави сравнителен анализ за наличието на изменения по зъбите и венците. В края на консултацията пациентът получава препоръки за нуждата от почистване на зъбен камък, съставя се план на лечение, ако това е необходимо и се дават допълнителни съвети как да поддържа добра хигиена на устната кухина.

Всичко това спестява ан пациента следното:

  • Нуждата и ангажимента сам да запазва своя час за преглед;
  • Средствата, които би похарчил, за да заплати своята консултация.

Същевременно, пациентът получава напълно безплатно обстойна консултация и преглед, индивидуален лечебен план , препоръки как да поддържа зъбите си здрави, задава всички свои въпроси и получава актуална информация за своето зъбно здраве. 

От „Профилактичната програма на Клиника Киряков“ могат да се възползват както възрастните ни пациенти, така и всички наши малки пациенти. Консултацията за всяка възрастова група е извършена от съответния специалист в дадената област. Така и най-малките ни пациенти се чувстват комфортно и удобно в компанията на своя детски лекар. 

В Клиника Киряков сме много горди с грижата и вниманието, което демонстрираме към нашите пациенти. Индивидуалния подход, които прилагаме към всеки пациент, показва личното отношение, което ние имаме към всяко лечение и удовлетвореността от добре свършената ни работа.